سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستِ انسان، نشانه عقل اوست . [امام علی علیه السلام]
انجمن عربی دانشگاه
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 167174
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 7
.... شرح کار ....
انجمن عربی دانشگاه
انجمن عربی دانشگاه
جواب و حل و اعراب گذاری و ترجمه تمام دروس ادبیات و زبان عربی مورد استفاده دانشجویان ، علاقه مندان زبان عربی ، همراه با تمام دروس عربی دانشگاه و توضیح درسها

.... لوگوی خودم ....
انجمن عربی دانشگاه
...... بایگانی......
توضیحات در مورد رشته زبان و ادبیات عرب
دانلود کتابهای زبان و ادبیات عربی
کنکور زبان و ادبیات عربی
لیست کتابهای زبان و ادبیات عرب

.... لوگوی دوستان من ....



...... اشتراک......
  ..... طراح قالب.....


  • ترفند های موفقیت در دانشگاه

  • نویسنده : انجمن عربی دانشگاه:: 87/12/12:: 4:12 عصر

    به نام خداوند بخشنده و مهربان

    دوستانی که تازه به عرصه رشته زبان و ادبیات عربی وارد شده اند سوالات بسیاری دارند. از آن جمله سوالات که خیلی از ما می پرسند، درباره چگونه موفق شدن در این رشته است.آنها می گویند مدتها وقت صرف می کنند اما به حد مطلوبی که استاد از آنها خواسته نمی رسند. آنها اظهار می کنند که آن علاقه ای هم که در بدو ورود به این رشته داشته اند با سخت گیری اساتید و محتوای نا آشنای دروس  از دست داده اند. و اضافه میکنند که اغلب اساتید این رشته خود عرب زبان بوده و با محدودیتهای این قبیل دانشجویان آشنا نیستند علاوه بر اینکه برای دروس دانشگاه کتابهای معینی از طرف مراتب بالاتر  مثل کتب مدارس اعلام نشده و هر استاد بنا به خواسته ی خود عمل می کند و همچنین چون بسیاری از این اساتید از کتابهای سمت استفاده کرده و حق ترجمه برای کتابهای سمت محفوظ است در نتیجه توان استفاده از گام به گامها در این رشته اصلا وجود ندارد و دانشجویی که اصلا پیشینه ای قوی از زبان عربی به دلیل ضعف آموزشی در دبیرستان و حتی پایه یعنی در راهنمایی ندارد با این حجم سنگین از مسائل روبرو می شود .

    آنها معتقدند که اساتید با سخت گیری در فکر پیشرفت آموزشی هستند آموزش اصل و روشهای بنیادین در فراگیری این علوم و این زبان را به فراموشی سپرده اند ، و درکنار آن عدم توجه جامعه به تالیف کتب آموزش عربی به شکلی که موثر باشد! در حالی که برای سایر زبانها از جمله زبان انگلیسی فعالیتهای چشم گیری شده است و از آموزشهای مولتی مدیا گرفته تا کلاسهای ترمی بیرون دانشگاه، از تافل گرفته تا ... .

    همچنین آنان از محتوای دروس نیز شکایت می کنند و می گویند باید ساعتها در رابطه با ادب جاهلی و اشعار آنها که برای ما زیبایی ندارد بنشینیم یا خود آن ابیات را برای استاد ترجمه کنیم و ناتوان از ترجمه دچار انواع اضطراب شویم و یا استاد برای ما ترجمه کند که بدون فهم از کنار این مفاهیم بی ارزش شراب و جنگ و سایر موارد می گذریم و برای شب امتحان با کوهی از موضوعاتی که تنها حفظ جمله بر آن کفایت می کند بسنده کنیم.

    آنها می گویند وقتی استاد به ما می گوید متنی را بخوان با اشتباهات فاحشی آن متن را به پایان می رسانیم و دچار سر خوردگی می شویم و در خانه مدتها وقت صرف می کنیم که اعراب چندی از صفحاتی که قرار است درس داده شود را بگذاریم که علاوه براینکه وقت ما را برای دوره درسها می گیرد در آن اعراب گذاری نیز نا موفقیم.

    و ... .

    در جواب به این دوستان باید گفت که اینقدر هم دچار افسردگی نشوند برای مطالعه ی هر علمی فنونی لازم است که شخص را در فهم آن علم یاری می دهد. از آن جمله آموزش زبان عربی و مسایل حاشیه ای آن است. این نوع گویش حاکی از آن است که اساتید خواهان ایجاد انگیزه در دانشجویان برای تلاشهای گسترده و موفقیت آنها در سطحهای بالا هستند. و در ابتدای امر با این سخت گیری ها می خواهند این عزیزان را آبدیده کنند.و گرنه شما دنبال راه حل برای مشکل خود نمی افتادید.

    در هر حال برای راحت بودن شما در فهم این زبان و موفقیت شما در دانشگاه راهایی وجود دارد که شاید بتوان از آن به عنوان ترفندهای موفقیت در این رشته در مقطع کارشناسی نام برد.و لازمه اصلی این ترفند سخت کوشی شماست.

    اما برسیم به این ترفند: و آن این است که بدانید1. برای هر درس چه چیز لازم است.2.مکالمه در زبان عربی را فراموش نکنیم.(این مطلب به قدری مهم است که افرادی که به آن بی توجه بودند حتی بعد از فارغ التحصیلیشان نیز توان صحبت کردن به زبان عربی را ندارند.).

    الف.باید بدانید در کدام قسمت از این رشته ضعف دارید.

    ب. لازمه موفق شدن مطالعات کتابهایی فراتر از کتاب های تحت تدریس استاد است.(به طوریکه این مطالعات نه تنها شما را در آن واحد ها ضعیف نمی کند بلکه موجب قدرت شما در درک و فهم موضوعات مجهول می شود و برای شرکت کردن در کنکور کارشناسی ارشد تنها دوره برای شما کفایت می کند و از این مسئله غافل نشویم که در مقصع کارشناسی نمرات شما را تا حد باور نکردنی بالا می برد.).

    ولی مطالعه هر کتابی مستلزم این آثار نیست. شما باید بدانید همراه هر واحد چه کتابی را باید مطالعه کنید و این موضوع شاید از داشتن یک گام به گام هم موثر تر باشد.

    البته نگرانی در زمینه عدم فهم زبان عربی در ابتدای امر پذیرفتنی است و برای مطالعه کتاب کمکی در بسیاری از موارد کتب فارسی نیز تالیف شده است.(در پست های آینده سعی در معرفی این کتابها برای هر واحد خواهیم داشت).

    اما در زمینه اعراب گذاری که درد بسیاری از دانشجویان را شکل می دهد:

    فرق نمی کند شما در کدام ترم در حال تحصیل هستید اگر اعراب گذاری شما اشتباه در می آید باید خود را ملزم به خواندن مبادئ العربیة جلد چهار در باب صرف و نحو بکنید و برای سهولت در این امر می توانید از ترجمه این کتاب استفاده کنید. البته فراموش نشود که فقط با خواندن این کتاب اعراب گذار حرفه ای نمی شوید و قبول کردن تمرین های پشت سر هم رمز این موفقیت است و چند اشتباه برای شما تجربه ای است برای دیگر نکردن آن. پیشنهاد می کنم شروع به اعراب گذاری کتابهایی بکنید که اساتید آنها را به شما درس می دهند با این کار هنگامی که متن قرائت می شود می توانید اشکالات خود را دریابید و تلاش در جهت تصحیح آن بکنید.

    به امید پیروزی های شما عزیزان


    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ